Діти митрополита УПЦ МП погрожують перерізати горло вірянину

12:05 14 листопада 2023 р.

Фото до новини

Діти митрополита Лонгина пригрозили “вставити ніж в горло” чоловіку через те, що він у соцмережах поширив відео, де СБУ проводить безпекові заходи у Банченському монастирі та поділився особистою історією, яка пов’язана із цією обителлю.

Чернівчанин Едгар Каланчі про це  розповів у коментарі Духовному Фронту України та заявив, що знає, від кого надходять погрози, пише DailyLviv.com

“Погрози почались із минулого четверга, – каже він. – Тоді якраз СБУ навідалась в монастир. Я побачив це в соцмережах і поширив і підтримав, сказавши, що СБУ робить правильно. І що, якщо монастирю немає що приховувати, то чому не допускають СБУ туди?”.

“Також я записав в сторіз мою особисту історію пов’язану із Банченським монастирем і після цього в той же вечір мені почали приходити погрози з розправою: ”Ми знаємо де ти живеш, обертайся коли йдеш”", - додав чернівчанин.

Читайте також: Патріарх Кіріл заявив, що українці та білоруси – «русскіє»

“Я в принципі не дуже звертав увагу, я це все видаляв, бо думав, що це не дуже адекватні люди. Вчора ввечері почали дзвонити і на відео вже видно результат, що вони там мені розказували. Я знаю, що це були вихованці митрополита Лонгіна. Якщо слухати те що вони погане говорять, то вони повторюють все, що говорив Лонгін перед СБУшниками, що в “нас десять дітей на війні”. Вони мені теж розказували, що в монастирі все добре, а “ти не знаєш, що тут робиться”. Але чомусь погрози про вбивство – це для них вважається нормою” – розповів Едагр.

Каланча каже, що немає сумнівів, хто саме йому погрожував: “Вони так чітко і сказали: “Ми його сини, ми тут виросли й ти не маєш права нашого тата ображати”. Я пояснив, що ніхто Лонгіна не ображав, а я висловив свою думку, що добре, що СБУ прийшли перевірити монастир”.

Чернівчанин вирішив звернутися до поліції. Він написав заяву, а потім, за його словами, приєдналися інші служби, більш серйозні,

Нагадаємо, митрополит Львівський УПЦ МП Філарет перебував у Польщі. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів