Митрополит Львівський УПЦ МП Філарет перебував у Польщі

07:19 8 листопада 2023 р.

Фото до новини

Митрополит Філарет 5 листопада з благословення предстоятеля Польської православної церкви відслужив Божественну Літургію у ставропігійному монастирі св. Онуфрія у Яблочині (Люблінське воєводство, Польща).

Митрополиту Філарету співслужили ігумен та духовенство монастиря. Про це йдеться на його сторінці у соціальній мережі.

А 15 жовтня митрополит Філарет очолив Божественну Літургію в храмі на честь святого Миколая Чудотворця у м. Радом, Польща. Тоді йому співслужив єпископ ППЦ Лодзиньско-Познанський Афанасій та місцеве духовенство.

За літургією вони молилися за мир в Україні, за припинення війни та за військовослужбовців Збройних Сил України.

Як йшлося в новинах, у Львові всі парафії УПЦ МП перейшли до ПЦУ. Як повідомляла РІСУ, кафедральний собор св. Георгія на вул. Бобанича у Львові офіційно 5 квітня 2023 р. змінив юрисдикцію і став храмом Львівської єпархії ПЦУ.

Того ж дня львівська підприємниця Інга Дунаєва розірвала договір оренди зі Свято-Троїцькою парафією УПЦ МП. Приміщення під храм на вул. Антоновича, 100 громада орендувала близько 20 років. Третій храм УПЦ МП у Львові на Сихові 6 квітня демонтували через незаконність його будівництва. Натомість цю ділянку депутати ЛМР передали ПЦУ для будівництва кафедрального собору.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів