Депутат-порушник ПДР пошкодив два автомобілі поліції: четверо патрульних отримали тілесні ушкодження

21:57 22 листопада 2021 р.

Фото до новини

Незважаючи на неодноразові вимоги поліцейських про зупинку, порушник збільшив швидкість і почав утікати, створюючи аварійні ситуації та наражаючи на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

22 листопада, близько 2.15, по автодорозі між містом Городок і селом Бартатів Львівського району екіпаж групи реагування відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 помітив автомобіль «Рено Дастер», водій якого порушив Правила дорожнього руху.

Незважаючи на неодноразові вимоги поліцейських про зупинку, порушник збільшив швидкість і почав утікати, створюючи аварійні ситуації та наражаючи на небезпеку інших учасників дорожнього руху. У результаті зловмисник пошкодив два службові автомобілі, внаслідок чого четверо співробітників поліції отримали тілесні ушкодження. Про це повідомив відділ комунікації поліції у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Невдовзі патрульні поліцейські зупинили водія-порушника на околиці села Стоянці Яворівського району. На місці працювала слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили особу водія, 35-річного мешканця Яворівського району. Пройти освідчення на стан алкогольного сп’яніння він відмовився.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває.

Журналістка Вікторія Балицька написала у ФБ, що "це, до речі, депутат Мостиської міськради втікав від поліції. ...Між іншим, цей дєрзкій депутат Роман є мешканцем Яворівщини. А це вже другий водій з цього краю, в цьому році, влаштовує перегони з поліцією. Навесні п’яний мешканець Яворівщини Василь втікав від патрульних і потім стріляв у них з рушниці… Добре, що депутат не відстрілювався… Чула, що вже на лікарняне пішов… з таким слабким здоров’ям і в гонщика бавиться…)".

З-поміж депутатів Мостиської міської ради лише двоє мають ім'я Роман, однак до 2021 року ніхто з них або їхніх членів сім'ї не мав автомобіля "Рено Дастер". Принаймні, у деклараціях про доходи за 2020 рік вони цього не зазначили. Хіба що хтось один з них придбав цей автомобіль цьогоріч.  

Водій на Львівщині пропонував поліціянтам 4 тис грн за їзду без права

Львівський поліціянт втік з місця ДТП: справа передана в ДБР

У селі неподалік Львова знайшли пораненого таксиста

Грабіжники таранили на Жовківщині автомобіль поліціянтів

Патрульні затримали водія, який втік після ДТП у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів