Бухгалтер музею у Львові запідозрена у привласненні бюджетних коштів

12:05 28 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: acebook.com/lviv.gp.gov.ua

На Львівщині судитимуть ексбухгалтерку музею, підозрювану у привласненні бюджетних коштів.

Про це повідомили у вівторок, 28 січня, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли, що слідчі Галицького відділу поліції передали на розгляд суду обвинувальний акт ексбухгалтерці музею, якій, відтак, загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Її викрили слідчі Галицького відділу поліції спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області.

Правоохоронці з’ясували, що обвинувачена, перебуваючи на посаді головного бухгалтера в одному з львівських музеїв, проводила махінації з коштами, які місцевий бюджет виділяв на оплату праці усіх працівників установи. Користуючись своїм службовим становищем, вона завищувала розрахунок розміру своєї зарплатні та у такий спосіб привласнювала кошти.

Сума завданих збитків становить майже мільйон гривень. Слідчі повідомили ексбухгалтерці про підозру у скоєні правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт передано на розгляд суду.

Як інформував «ЩЛ», суд на Львівщині відпустив під домашній арешт підозрювану в привласненні депозитів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів