Суд на Львівщині відпустив під домашній арешт підозрювану в привласненні депозитів

10:30 24 січня 2020 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: zik.ua

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (відділу детективів) слідчого управління поліції Львівщини викрили незаконні операції працівників банку щодо перерахунку коштів з депозитних на поточні рахунки без відома та згоди клієнтів і в подальшому отримували гроші у банкоматах.

Про це повідомили в п’ятницю, 24 січня, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли, що організувала діяльність групи 50-річна жителька Жидачівського району, яка обіймала посаду керівника відділення банку, а спільниками були троє працівників цього ж відділення віком від 33 до 58 років. Загалом зловмисники заволоділи коштами установи у сумі більше півтора мільйони гривень.

Слідчі оголосили їм підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 3 статті 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Учасникам злочинної групи загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Одну з учасниць злочинної групи, 58-річну жителькуЖидачева, котра переховувалась від органів правосуддя, було оголошено в розшук і матеріали відносно неї були виділені в окреме кримінальне провадження. Правоохоронці з’ясували  місцеперебування зловмисниці. Суд обрав для неї міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. 

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині викрили учасників організованої злочинної групи, котрі заволоділи коштами банківської установи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів