Будинок профспілок на проспекті Шевченка у Львові реприватизують

23:27 21 січня 2023 р.

Фото до новини

Львівська обласна прокуратура повідомила, що виявила незаконну реєстрацію права власності на приміщення у центрі Львова вартістю понад 150 млн грн.

Внаслідок цього з державної власності вибув адміністративний будинок загальною площею майже 4 000 кв. м у центрі Львова. Його ринкова вартість становить 153 млн грн», – йдеться в офіційному повідомленні. Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.com

Мова йде Будинок профспілок на проспекті Шевченка у Львові. У незаконній реєстрації підозрюється вже колишній 46-річний реєстратор, якому повідомили про підозру у зловживанні повноваженнями (ч. 3 ст. 365-2 КК України) та обрали запобіжний захід – тримання під вартою:

«За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді державного реєстратора, за відсутності рішення органу влади про передачу майна у приватну власність та інших документів, які підтвердили б таку передачу, незаконно вніс до Державного реєстру прав зміни щодо права власності на об’єкти нерухомого майна».

Як стало відомо «Наші гроші. Львів», підозрюваним є Михайло Живко. Він також є обвинуваченим в іншій справі – щодо земель лісового фонду в Брюховичах. Ше раніше його виправдали у справі незаконної реєстрації земельної ділянки на вул. Липинського у Львові.

Інформація з реєстру нерухомості

Згідно з реєстром нерухомості, ще у 2020 році Живко вніс запис до реєстру, що 3836,3 кв. м будівлі на проспекті Шевченка, 7 є у приватній власності Об’єднання профспілок Львівщини. Підставою для такої реєстрації вказав рішення виконавчого комітету місцевої Ради депутатів, датоване 24 лютого 1949 року.

У коментарі «Наші гроші. Львів» голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько повідомив, що тим рішенням 1949 року будівля була передана їм на баланс. Потім сесія обласної ради другого скликання виключила будівлю з переліку обласної комунальної власності, а далі вони виготовили реєстраційне посвідчення на майно. Запис 2020 року був мотивований змінами у законодавстві, пояснює він.

Інформація про архівний запис

«Сьогодні в суді на майно наклали арешт. Суддя переконана, що передати на баланс – то не передати у приватну власність. Але яка приватна власність була у 1949 році? Ми будемо оскаржувати це рішення. Я вважаю це рейдерським захоплення профспілкового майна. Ми всі ці роки доглядали за будівлею, відремонтували фасад, офіційно здавали приміщення в оренду. Тільки за останній час вклали 7 млн грн. А тепер хтось зацікавився цим будинком», – вважає Роман Дацько.

У Львівській обласній прокуратурі відмовились від коментарів, оскільки триває досудове розслідування.

На ділянках, які Брюховицька селищна рада незаконно вилучила з лісфонду та продала, збудували житло

У Львові судяться через незаконну приватизацію Брюховицького лісу

У Львові держреєстратор вкрав квартиру у законного власника

Львівська юстиція закликала скаржитися на держреєстраторів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів