Виконував бойові завдання на Миколаївщині, Херсонщині, Донеччині: завтра Брюховичі і Львів прощатимуться з Тарасом Гурським

19:17 8 вересня 2023 р.

Фото до новини

У суботу, 9 вересня, Львівська громада попрощається з військовослужбовцем Тарасом Гурським, який загинули від рук російського окупанта, захищаючи Україну.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону Тараса Гурського розпочнеться об 11:00 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у Брюховичах (вул. о. Іздрика, 6). Поховають воїна на місцевому кладовищі у Брюховичах

Тарас Гурський (15.01.1967-05.09.2023) - уродженець селища Розділ Львівської області.

Навчався у Новороздільському ліцеї імені Володимира Труша. Здобув вищу освіту у Національному лісотехнічному університеті України за спеціальністю «Лісове господарство». Після завершення навчання проходив службу у танкових військах.

З 1995-го року працював лісничим у Брюховицькому лісництві у складі Державного підприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

У вільний час захоплювався рибальством, автомобілями, мотоциклами, а також електронікою. Займався садівництвом, виноградарством та винарством.

Упродовж 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 1-ї окремої танкової Сіверської бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України. Указом Президента України був нагороджений орденом «За мужність» III-го ступеня.

Після повернення до цивільного життя продовжив працювати у лісництві. У 2017 році підписав контракт із 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ.

З початком повномасштабного вторгнення рф повернувся на фронт. Виконував бойові завдання на Миколаївщині, Херсонщині та Донеччині у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув 5 вересня під час виконання бойового завдання.

У Тараса Гурського залишилися мама, дружина, син, донька, сестра, племінники та хрещені діти.

На війні загинув лісничий Брюховицького лісництва Тарас Гурський

Кандидат у майстри спорту, азовець: завтра Львів прощатиметься з Героєм Юрієм Мочульським

Загинув біля Роботиного: Львівщина попрощалася з водієм розвідувального взводу Дмитром Головановим

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів