Кандидат у майстри спорту, азовець: завтра Львів прощатиметься з Героєм Юрієм Мочульським

16:32 8 вересня 2023 р.

Фото до новини

Юрія Мочульського залишилися батьки, дружина, сестра і брат з родинами.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Чин похорону Юрія Мочульського розпочнеться о 10:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 10:40 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна у рідному селі Купче Львівської області.

Біографічна довідка

Юрій Мочульський (06.05.1995-29.08.2023) Уродженець села Купче Львівської області.

Навчався у Буському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ст.№1 Буської міської ради. Досягнувши неабияких успіхів у спорті, був переведений до Комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний центр олімпійської підготовки».

Кандидат у майстри спорту України. Займався легкою атлетикою, неодноразово здобував титул переможця всеукраїнських змагань та був членом збірної Львівської області. Згодом із відзнакою закінчив Вище професійне училище №20 міста Львова за спеціальністю «механік з ремонту автомобілів». У 2014 році вступив до Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Після завершення навчання працював механіком за кордоном. Був майстром своєї справи.

У перший день повномасштабного вторгнення рф повернувся в Україну та вступив до лав 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. За словами сестри, Юрій Мочульський казав: «Я їду додому, я готовий померти за Україну і її волю». Виконував бойові завдання на східному напрямку. Попри отримане поранення, повернувся на фронт та вступив до лав «Азову», де швидко здобув прихильність і повагу побратимів та виконував обовʼязки командира взводу.

Загинув біля Роботиного: Львівщина попрощалася з водієм розвідувального взводу Дмитром Головановим

Виконував бойові завдання на Миколаївщині, Херсонщині, Донеччині: завтра Брюховичі і Львів прощатимуться з Тарасом Гурським

У День міста в Дрогобичі скасували всі музичні заходи: прощатимуться з 20-річним Героєм

Сьогодні Львівщина прощається з командиром З-го стрілецького відділення Володимиром Зіньком

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів