В Українському католицькому університеті відкрили іменний стипендійний фонд Героя Юрія Осадчука

10:57 1 червня 2023 р.

Фото до новини

За ініціативи родини загиблого Героя Юрія Осадчука, УКУ відкриває іменний стипендіальний фонд.

Про це повідомили в УКУ, пише Dailylviv.com.

Стипендійну підтримку надаватимуть студентам факультетів прикладних наук УКУ.

Дружина Героя Ірина Осадчук каже, що ідея надання стипендії для студентів виникла у неї з Юрієм ще за декілька років перед повномасштабним вторгненням: «Ми з Юрою говорили про можливість надання стипендії – як гарний інструмент бути корисним для інших. Це форма підтримки молоді, яка дає можливість розвитку, пошуку себе, але не пропонує готові рішення, не маскується під допомогу. Це історія про вудку, а не рибу. Пізніше наш друг, Ігор Петрович, розповів, що скоординувався з УКУ і надає від себе стипендію. Тоді я подумала, що це хороший варіант на майбутнє для нашої ідеї. Коли Юра загинув, думка про стипендіальний фонд з’явилася майже одразу – це точно формат, який йому б сподобався і, звісно, це пам’ять, яка важлива для всіх нас – тих, хто його втратив».

Юрій Осадчук, з позивним «Тай», загинув на фронті 15 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання. Юрій працював у компанії N-iX на посаді Automatic QA, останні роки – проєктним менеджером в команді проєкту Lebara. З першого ж дня повномасштабного вторгнення записався добровольцем у військкомат. Боронив нашу незалежність у лавах 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Захотів бути зв’язківцем і отримав призначення – навідником мінометного розрахунку. У Юрія залишилась дружина, батьки і сестра.

Зробити вашу пожертву ви можете за посиланням.

Довідка

15 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання на Луганщині загинув старший навідник мінометної батареї Осадчук Юрій. Зранку в перший день повномасштабного вторгнення пішов добровольцем захищати нашу країну. 24 серпня 2022 року нагороджений почесною відзнакою та медаллю «Учасник бойових дій».

Юра продовжував навчатися та розвиватися все життя.Самостійно опанував іспанську мову, а вже під час війни розпочав вивчення китайської мови. Грав на музичних інструментах – гітара, фортепіано, акордеон, віолончель. Належав до групи футбольних фанатів львівських «Карпат»(Lviv City Firm).

Спорт був невіддільною частиною його життя – захоплювався плаванням, бігом, тайським боксом. Останні роки активно займався бразильським джиу-джитсу (Ze Radiola Team LvivUkraine). Володар фіолетового поясу (посмертно).

Працював у айтікомпаніях «Epam» та «N-iХ»

Був неймовірною людиною з гострим розумом і добрим серцем.

IT-фахівець, боєць джиу-джитсу, віолончеліст: Львів попрощався з Героєм Юрієм Осадчуком

У Стрийському парку облаштують громадський простір в пам'ять про Героя Артемія Димида

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів