У десантно-штурмових військах зволікають з наданням статусу учасника бойових дій, - сержант

12:33 30 травня 2023 р.

Фото до новини

Коли депутати Верховної Ради знову думають над тим, як збільшити матеріальне забезпечення військовослужбовців, ймовірно, негласні інструкції гальмують надання статусу учасника бойових дій тим, хто на передньому краї захисту України.

Військовослужбовець Андрій Соколов порушив тему надання статусу учасника бойових дій своїм побратимам у десантно-штурмових військах, пише Dailylviv.com.

"Є цікава тема для журналістів, якою чомусь майже не цікавляться, - пише сержант 80-ї бригади, який на службі з 24 лютого 2023 року, а у цивільному житті був головою конфедерації вільних профспілок Львівщини, Андрій Соколов. - Приклад! Я з перших днів війни перебуваю на фронті, на самих небезпечних ділянках, позаяк служу у десантно-штурмовому підрозділі. Але попри це, прослуживши рік і три місяці, я досі не є учасником бойових дій та не маю відповідного посвідчення.

Маю достовірні факти того, що деякі мої друзі, що перебувають на війні, але в інших родах військ та у системі МВС, такі посвідчення та статус отримали через декілька місяців служби, а от у ДШВ, навіть поранені, не можуть досі отримати цей статус, принаймні через багатьох моїх знайомих мені відомо.

Переконаний, що має місце зловживання через негласні інструкції. Завжди для відмазки придумують чергову причину. То фото не таке, то наказів про бойові задачі  не оформлені, то журнали бойових виходів немає, чи не такі як треба.

Унаслідок таких неправомірних дій (бездіяльності) масово порушуються права воїнів і їх сімей, адже статус учасника бойових дій надає певні пільги та преференції сім'ям військових. Думаю, що саме тут й зарита причина цих свідомих зволікань.

Мені вже 57  років, за чинним законодавством, я вже отримав право на пенсію, у разі якщо маю статус УБД, але фіг там цілий, а не пенсія, бо якісь тилові піджаки у носі мають ці права.

Наперед знаю, що цей допис не сподобається штабним і тиловим спритникам у погонах, більшість з яких, мабуть, вже отримали статус УБД, але комусь про це говорити треба. 

Поширте, якщо є змога цей допис, може, його підтримають інші громадяни, які у такій же ситуації".

Десантники з вісімдесятки знищили 35 танків

За Старичі! За Львів! - львівські десантники показали, як нищать ворога (відео)

У Гарнізонному храмі Львова попрощаються з десантником Назаром Яцківим

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів