У Львові Козицький і Холод схилили голови на могилі Вербицького

16:30 22 січня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні з нагоди Дня Соборності України та проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР на Личаківському кладовищі у Львові урочисто вшановували пам'ять полеглих Героїв.

Зокрема, минають восьмі роковини від дня смерті Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького.

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький спільно з заступником голови Львівської обласної ради Юрієм Холодом поклали квіти на могилі Героя України Юрія Вербицького. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Юрій Вербицький був уродженцем міста Львова, працював інженером відділу сейсмічності Карпатського відділення Інституту геофізики НАН України ім. С. Суботіна у Львові та мав вчений ступінь кандидата наук. Був активним учасником Євромайдану, де і отримав поранення та був викрадений з приміщення лікарні разом з Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

Отримав звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (21 листопада 2014, посмертно) — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції Гідності.

У Львові відзначили 103 річницю проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР та Дня Соборності України

У Львові запалили лампадки на могилах Героїв Небесної Сотні (відео, оновлено)

Лікарі твердять, що львів’янин Вербицький помер від переохолодження (відео)

10 тисяч львів'ян прийшли на похорон євромайданівця Вербицького (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів