10 тисяч львів'ян прийшли на похорон євромайданівця Вербицького (відео)

18:12 24 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Його земляки називали загиблих на Майдані героями Незалежної України.


Відео: 5 канал

Сьогодні у Львові поховали Юрія Вербицького, якого знайшли мертвим у лісі під Києвом. За офіційною версією, Вербицький помер від переохолодження. Друзі ж загиблого вказують на гематоми і заявляють, що після побиття він просто не зумів доповзти до місця, де б його врятували. 50-річний громадський активіст поїхав на Майдан і, коли, поранений, звернувся до лікарні за допомогою, його звідти викрали невідомі.

Попрощатися з Юрієм Вербицьким до Собору Різдва Пресвятої Богородиці прийшли понад 10 тисяч людей. Вони називали загиблих на Майдані героями Незалежної України. 

Юрій Вербицький працював сейсмологом та захоплювався альпінізмом. Друзі відгукуються про нього, як про надзвичайно мудру та виважену людину.

Коли труну з тілом покійного винесли з храму, люди заспівали Державний Гімн України. А коли катафалк від’їжджав від церкви, у честь Юрія Вербицького пролунали постріли. 

«Нема в нього вини. Він хотів жити в незалежній Україні, відстоювати свої права, як і тисячі людей, які є в Києві. І був закатований тільки за те, що був вірний», - сказав про нього кореспонденту «ICTV» мешканець Львова Святослав Смеречинський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів