У Брюховичах відкрили криївку УПА

10:07 9 грудня 2019 р.

Фото до новини

8-го грудня на Круковій Горі у Брюховичах відкрили та освятили криївку вояків Української Повстанської Армії.

Пр це "Щоденний Львів" повідомили у Брюховицькій сільраді.

Ініціатором відновлення криївки, яка є тут з 40-х років минулого століття, став місцевий мешканець Володимир Стадник. Зібрати інформацію про криївку допомогла також брюхівчанка Галина Крук. Кінцева реалізація проекту стала можливою завдяки перемозі проекту відновлення криївки у "Конкурсі місцевих ініціатив від Львівської обласної ради та підтримці заступника голови Львівської обласної державної адміністрації, депутата Львівської обласної ради Івана Собка.

На підставі співфінансування Брюховицької селищної ради та Львівської обласної ради та завдяки спонсорським внескам Володимира Стадника та Андрія Боднаря було акумульовано кошти на відбудову криївки та облаштування площі біля неї.

Підготував проєкт до подання на конкурс та зібрав усю історичну інформацію про криївку депутат Брюховицької селищної ради, учасник громадської організації «Наші Брюховичі» Андрій Боднар.

Довідка

У лютому 1946-го року на Круковій Горі у Брюховичах органами НКВС (Національний комітет внутрішніх справ СРСР – прим. авт.) було проведено облаву криївки, що була розташована тут. Унаслідок облави загинуло троє упівців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів