Троє львів'ян загинули на фронті: завтра їм віддадуть військові почесті

16:38 23 травня 2023 р.

Фото до новини

У середу, 24 травня, Львів попрощається з трьома Героями. Євгеній Яросевич, Андрій Церковний, Володимир Лаский загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. 

Біографічні довідки Героїв 

Євгеній Яросевич (27.03.1986 - 08.04.2023) Львів’янин.

Навчався у ліцеї №75 імені Лесі Українки Львівської міської ради, у 9-му класі вступив до Львівського ліцею менеджменту. Здобув вищу освіту на механіко-математичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Також закінчив Львівський інститут ПАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом».

У мирний час працював у мережі магазинів «Сільпо» та у сфері клінінгу. Вів активний спосіб життя: займався спортивним туризмом, скелелазінням, велоспортом, захоплювався комп’ютерною технікою.

З початком повномасштабного вторгнення рф, не зважаючи на те, що був непридатний до проходження військової служби, добровольцем став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 356-го навчального артилерійського полку 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У Євгенія Яросевича залишилися мама, тітка, двоюрідні брати та сестри.

Андрій Церковний (19.10.1975 - 14.05.2023) Львів’янин.

Навчався у ліцеї №75 імені Лесі Українки Львівської міської ради. Здобував освіту у Львівському будівельному технікумі (сьогодні – Львівський фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну). Після завершення навчання проходив військову службу у місті Бердичів Житомирської області.

У мирний час працював у будівельній сфері у Львові. Захоплювався рибальством.

Молодший сержант. З початком повномасштабного вторгнення російської федерації, не зважаючи на те, що був звільнений з військової служби за станом здоров'я, добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на східному напрямку у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ.

У Андрія Церковного залишилися батьки, дружина, донька, брат і похресниця. 

Володимир Лаский (15.01.1987 - 20.05.2023) Львів’янин. 

Навчався у середній загальноосвітній школі №65 міста Львова. Здобув професійно-технічну освіту у Львівському вищому професійному училищі інформаційно-комп'ютерних технологій.

У мирний час працював у ТзОВ «Друк Текстиль». Захоплювався малюванням і дизайном.

Попри відсутність військового досвіду з початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від загарбників. Виконував бойові завдання на території Донеччини у складі 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Володимира Лаского залишилися дружина, син і донька.

Олег Зубрицький і Олег Пелехатий: Львів втратив двох Героїв. Завтра прощання

Вічна слава Героям: символічна світлина Василя Гарванка

Львів попрощається з Миколою-Володимиром Бедиком-Шахідом

Завтра у Львові церемонія прощання з Героями - Ростиславом Шафранським та Олегом Грицеляком

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів