Завтра у Львові церемонія прощання з Героями - Ростиславом Шафранським та Олегом Грицеляком

14:48 17 травня 2023 р.

Фото до новини

Ростислав Шафранський та Олег Грицеляк загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

У четвер, 18 травня, Львівська громада попрощається з двома Героями.  Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань, пише Dailylviv.com.

Чин похорону Ростислава Шафранського розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла УГКЦ, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Чин похорону Олега Грицеляка розпочнеться об 11:00 у храмі святого Миколая УГКЦ у Підбірцях (вул. Якимовича, 1). Поховають Героя на місцевому цвинтарі.

Біографії Героїв

Ростислав Шафранський (27.03.1999-11.05.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №84 імені Блаженної Йосафати Гордашевської, згодом – у Корелицькому закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів. Закінчив Перемишлянський професійний ліцей за спеціальністю «маляр, штукатур».

Після завершення навчання проходив службу у складі військової частини А0981. У вільний час захоплювався футболом.

Із початком повномасштабного вторгнення рф вступив до лав територіальної оборони. Пізніше боронив державу від окупантів на східному напрямку у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Ростислава Шафранського залишилися батьки та сестра.

Олег Грицеляк (26.03.1993-13.05.2023) Уродженець села Підбірці Львівської області.

У 1999-2010 роках навчався у Підбірцівському ліцеї Львівської міської ради. Після завершення навчання проходив строкову військову службу у лавах 45-го полку оперативного призначення імені Олександра Красіцького Західного оперативно-територіального обʼєднання Національної гвардії України.

Протягом 2013-2022 років працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Родинна Ковбаска».

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації прийняв рішення стати на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у «гарячих» точках фронту в складі 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил Збройних Сил України.

У Олега Грицеляка залишилися дружина та дворічний син.

Львівщина прощається з Героями-захисниками: Артем Предводітєлєв, Іван Меола, Віктор Каштелянський, Володимир Заїчек

Львів попрощається з Миколою-Володимиром Бедиком-Шахідом

Ширий, Мальцев, Нестор, Скобало, Працьовитий, Мажура - Герої, з якими сьогодні прощаються на Львівщині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів