Президенти Польщі та України вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії

16:45 9 липня 2023 р.

Фото до новини

Це сталося під час святої меси у кафедральному соборі в Луцьку.

Про це  повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Президенти Польщі та України вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії під час святої меси у кафедральному соборі в Луцьку. У канцелярії президента Польщі підтвердили присутність президентів Анджея Дуди та Володимира Зеленського у луцькому соборі апостолів Петра і Павла. Канцелярія Президента Польщі опублікувала фото, на якому обидва президенти йдуть у соборі зі запаленими свічками. 

«Пам'ять нас єднає! Разом ми сильніші», — написали у канцелярії президента Польщі, повідомляючи про вшанування жертв Волинської трагедії. Написав про це українською і польською мовами і президент України Володимир Зеленський: "Разом вшановуємо всіх невинних жертв Волині! Памʼять нас єднає! Разом ми сильніші!

Святу месу у луцькому кафедральному соборі святих апостолів Петра і Павла відправили Архиєпископ Станіслав Ґондецький, Глава УГКЦ Архиєпископ Святослав Шевчук та Архиєпископ Луцький і Голова Українського Єпископату Віталій Скомаровський. На богослужінні присутній Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній. Свята Меса в Луцьку є наступним і останнім місцем паломництва примирення.

У суботу, 8 липня у 500-й день повномасштабної війни президент України Володимир Зеленський у Львові взяв участь у молебні за Україну, перемогу, за справедливий мир, за відновлення територіальної цілісності. 

Зеленський і Дуда зустрілися на Святій Месі в Луцьку

У Варшаві підписали декларацію про прощення та примирення

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів