Зеленський і Дуда зустрілися на Святій Месі в Луцьку

15:02 9 липня 2023 р.

Фото до новини

Президенти України та Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда у неділю, 9 липня, зустрілися в Луцьку. Свята Меса в Луцьку є наступним і останнім місцем паломництва примирення

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com

Президенти Польщі та України вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії під час святої меси у кафедральному соборі в Луцьку. У Канцелярії президента Польщі підтвердили присутність президентів Анджея Дуди та Володимира Зеленського у луцькому соборі апостолів Петра і Павла. Канцелярія Президента Польщі опублікувала фото, на якому обидва президенти йдуть у соборі із запаленими свічками. 

«Пам'ять нас єднає! Разом ми сильніші», — написали у канцелярії президента Польщі, повідомляючи про вшанування жертв Волинської трагедії. Написав про це і президент України.

Святу Месу у луцькому кафедральному соборі святих апостолів Петра і Павла відправляють Архиєпископ Станіслав Ґондецький, Глава УГКЦ Архиєпископ Святослав Шевчук та Архиєпископ Луцький і Голова Українського Єпископату Віталій Скомаровський. На богослужінні присутній Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній. Свята Меса в Луцьку є наступним і останнім місцем паломництва примирення.

У суботу, 8 липня у 500 день повномасштабної війни президент України Володимир Зеленський у Львові взяв участь у молебні за Україну, перемогу, за справедливий мир, за відновлення територіальної цілісності. 

Президенти Польщі та України вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії

У Варшаві підписали декларацію про прощення та примирення

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів