На Золочівщині перепоховали воїнів Української повстанської армії

14:36 30 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 30 жовтня, у Побужанах Золочівського району на Львівщині відбулося урочисте перепоховання віднайдених решток воїнів Української повстанської армії.

Пошукові експедиції та ексгумацію здійснили фахівці Комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля». 

Про це Dailylviv.com поінформували у пресслужбі Львівської обласної ради.

Як розповів голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета, на сільському кладовищі Побужанів перепоховали тіла трьох вояків-упівців.

«Ці люди віддали життя за нашу незалежність. На їх прикладі виховувались теперішні борці за Україну. Ті хлопці і дівчата, які боронять сьогодні не лише нашу державу, а й увесь цивілізований світ від російського загарбника знають про боротьбу Української повстанської армії, Української галицької армії, армії УНР, січових стрільців, козаків.

Сьогоднішня подія нам засвідчує й те, що скільки б не минуло років, українська держава пам’ятає і завжди буде пам’ятати і вшановувати своїх Героїв. Ми повертаємо імена своїх Героїв і можемо поховати їх відповідно до християнських звичаїв і з усіма військовим почестями. Слава нашим Героям і Слава Україні», - зазначив Святослав Шеремета.

За його словами, рештки  героїв були віднайдені в околицях Побужанів, узято усі необхідні антропологічні дослідження, відібрано матеріал для ДНК-експертизи.

«Це потрібно для того, щоб якщо хтось із родичів зголоситься і заявить про родинні зв’язки, то ми зможемо ідентифікувати особистість загиблих. Крім того, це потрібно для створення нашої бази даних про воїнів УПА та жертв політичних репресій», - наголосив Святослав Шеремета.

Перепоховання у Дрогобичі: українці-жертви НКВД як нагадування сучасникам про вічного агресора (відео)

У Львові перепоховають українця, який загинув у російсько-грузинській війні

На Львівщині перепоховали останки трьох невідомих вояків УПА

На Львівщині перепоховали 29 дивізійників

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів