На Львівщині відкрили меморіал «Героям Вовчухівської офензиви»

16:28 26 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У середу, 26 лютого, на Городоччині урочисто відкрили меморіальний комплекс «Героям Вовчухівської офензиви».

Пам’ятник символізує кільце облоги Львова та вояків Галицької Армії, які йдуть у наступ. Архітектор меморіального комплексу – Михайло Хохонь.
Пам’ятний знак Героям Вовчухівської офензиви звели у межах програми «Охорона і збереження культурної спадщини Львівської області на 2018-2020 роки».

Спорудження пам’ятного знаку у Вовчухах організовував як замовник будівництва департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА,
Вовчухівська офензива – наступальна операція Галицької Армії, яка тривала з 17 лютого до 18 березня 1919 року під час польсько-української війни 1918-1919 років. Участь у відкритті пам’ятника взялт голова Львівської ОДА Максим Козицький, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, представники громадської організації Апостольська чота, духівництво та громадськість.

Зокрема, Максим Козицький наголосив: «Понад 100 років тому була написана героїчна, переможна сторінка нашої історії, що лягла в основу фундаменту незалежної України. Як і тоді, сьогодні ми боронимо рідну землю від загарбників, тисячі наших воїнів стоять на сторожі цілісності нашої держави та захищають її від ворога. Ми глибоко вдячні їм за жертовність, як і воякам Української галицької армії, адже вони віддали найцінніше – власне життя заради нашого майбутнього. Заради незалежної, вільної і європейської України. Цей пам’ятник є символом героїзму та жертовності . Тож наш обов’язок – будувати вільну, самостійну Україну, про яку вони завжди мріяли і за яку боролися. Слава Україні та Слава Героям!».

Про це повідомили у Львівській ОДА. Як інформував «Щоденний Львів», на Круковій Горі у Брюховичах відкрили та освятили криївку вояків Української Повстанської Армії.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів