Львів прощається з Володимиром Олешним, який добровольцем став на захист Батьківщини, пройшов військовий вишкіл за кордоном

17:16 6 жовтня 2023 р.

Фото до новини

У суботу, 7 жовтня, Львів попрощається зі захисником Володимиром Олешним, який загинули від рук російського окупанта, захищаючи Україну.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону військовослужбовця розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Володимира Олешного поховають на місцевому кладовищі у селі Гамаліївка Львівської області. 

Біографія Героя

Володимир Олешний (21.04.1987-29.09.2023) Уродженець села Гамаліївка Львівської області.

Навчався у Гамаліївській загальноосвітній школі I-II ступенів (сьогодні – Гамаліївська гімназія). Закінчив державний професійно-технічний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище комп'ютерних технологій та будівництва». Здобув вищу освіту у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Зеноновича Ґжицького за спеціальністю «Менеджмент».

Працював інкасатором у фінансовій компанії міста Львова. У вільний час захоплювався футболом та автомобілями. Любив складати вірші та співати українські народні пісні, подорожувати та проводити час із близькими.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації, попри відсутність військового досвіду, добровольцем став на захист Батьківщини до лав 10-го окремого стрілецького батальйону. Після проходження військових навчань за кордоном вступив до складу 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. За особистий внесок у справу захисту держави був неодноразово відзначений військовим командуванням.

У Володимира Олешного залишилися бабуся, батьки, дружина, брат і сестра з родинами. 

Завтра Львів також прощатиметься ще з двома Героями -  Михайлом Вартовником, випускником Львівської політехніки, працівником Нестле-Україна та з бійцем 214-го окремого спецбатальйону OPFOR Олегом Бохенеком.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів