Делегація зі Львівщини вшанувала українців Закерзоння

12:45 16 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Делегація суспільно-культурного товариства «Холмщина» здійснила поїздку по визначних і трагічних місцях на землях Холмщини і Південного Підляшшя.

Про це повідомили в понеділок, 16 грудня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що делегація зі Львівщини відвідали Голгофу Холмського краю – Сагринь, де біля пам'ятника поклали квіти, запалили лампадки і помолились за душі закатованих українців. Опісля переїхали в село Берестя, де на покинутому православному цвинтарі, встановлено пам'ятний хрест вбитим у цьому селі українцям (понад 300 людей).

Наступного дня делегація відвідала село Голя у Володавському повіті, де в старовинному православному храмі святих Антонія Печерського та Великомучениці Параскеви (збудована у 1707 році) мали зустріч з Тадеєм Карабовичем, одним з фундаторів та багаторічним доглядачем скансену (це музей під відкритим небом, який представляє побут українців Південного Підляшшя та Холмщини). На місцевому цвинтарі віддали шану похованим тут воякам УПА.

У Холмі вшанували уродженця цього міста, видатного українця - Михайла Грушевського, Голову ЦР УНР. Делегація зі Львівщини відвідала й село Верховина, де віддала шану невинно вбитим українцям (194 людини).

Як інформував «ЩЛ», львів’яни запалили свічки пам’яті на Закерзонні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів