Львів’яни запалили свічки пам’яті на Закерзонні

16:10 3 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Молодь Львівщини спільно з представниками суспільно-культурних товариств «Надсяння» та «Любачівщина» запалила свічки пам’яті на українських цвинтарях на території Республіки Польща.

Про це повідомили у вівторок, 3 грудня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що, зокрема, представники Львівщини запалили лампадки та помолились біля дубового хреста, який встановлений у листопаді 2019 року, на місці зруйнованого пам’ятника, та могилах на українському цвинтарі у селі Верхрата.

Опісля, в селі Заліська Воля, на меморіалі борцям за оборону рідної землі та українських могилах було запалено лампадки. Представник суспільно-культурного товариства Ярослав Данило розповів про історію села Заліська Воля та місцеве кладовище. У 1941-1950 роках у цьому селі загинуло 153 особи. У тому числі – 61 член УПА і 92 цивільні особи.

Учасники акції відвідали також кладовище в селі Грушовичі, де було зруйновано український пам’ятник воїнам УПА. Молодь Львівщини запалили лампадки до символічної могили УПА.

Як інформував «Щоденний Львів», у Львові організували акцію до Дня пам’яті жертв Голодомору.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів