8 березня і 1 травня святкуватимуть лише в неділю: пропозиція Мінкульту

12:58 22 вересня 2021 р.

Фото до новини

Але Кабінет міністрів вже затвердив план перенесення робочих днів у 2022 році, згідно з яким українці матимуть два довгих вихідних.

Міністерство культури та інформаційної політики України запропонувало відмовитися від додаткових вихідних на «радянські» свята, які припадають на суботу чи неділю.

Про це повідомила прес-служба Мінкульту у Фейсбуці 22 вересня, пише Dailylviv.com.

"Спираючись на загальноєвропейську традицію, МКІП пропонує скасувати норму про додатковий вихідний, якщо окремі свята припадають на суботу або неділю. Тобто, якщо 1 травня припадатиме на неділю, то понеділок, 2 травня, буде робочим днем.

Перенесення вихідного дня пропонуємо залишити для деяких традиційних свят, а саме:

Нового року; Різдва Христового за юліанським та григоріанським календарями (25 грудня та 7 січня); Великодня; Дня Святої Трійці".

Раніше Мінкульт запропонував провести громадське обговорення проект закону, згідно з яким пропонується скасувати перенесення деяких вихідних, якщо державне свято збігається з вихідним днем. Документ розробив Український інститут національної пам’яті.

Але Кабінет міністрів вже затвердив план перенесення робочих днів у 2022 році, згідно з яким українці матимуть два довгих вихідних.

8 березня учасники Феміністичного маршу у Львові вимагатимуть захисту від ґвалтувань. Свободи та безпеки

Андрій Курков: 8 березня - свято весни чи свято боротьби?

8 березня почали офіційно знищувати Українську греко-католицьку церкву

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів