Зміни у новому посвідченні водія з 29 грудня: 78 та інше

09:17 30 грудня 2021 р.

Фото до новини

Попереду – практичне запровадження позначки про надання згоди або незгоди на посмертне донорство.

З 29 грудня 2021 в посвідченні зазначається особлива відмітка про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач, та вказується у графі №12 у вигляді коду «78». За її наявності водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за відсутності – з будь-якою. Зміни не торкнуться тих водіїв, яким отримали посвідчення водія до цих змін. Про це повідоми Dailylviv.com головний спеціаліст зі зв'язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС у Львівській області Денис Пилат.

Постановою  Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 року № 1007 запроваджено низку нововведень щодо видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами з метою трансформації держави у бік європейських цінностей.

Уже змінився дизайн бланка посвідчення водія. З минулого року він має темно-рожевий колір, подібний на колір європейського посвідчення водія, стилізоване зображення Державного прапора України для ідентифікації країни. Бланк став більш захищеним від підробок. У ньому імплантований захисний елемент, зазначається група крові та резус-фактор водія. Попереду – практичне запровадження позначки про надання згоди або незгоди на посмертне донорство.

У сервісних центрах Львівщини посвідчення водія не видаватимуть, транспортні засоби не реєструватимуть: винні поліграфісти

У Львові таксист використовував водійське посвідчення померлого батька

Виставили відео, як водій у Львові переплутав своє посвідчення з ковбасою

Водійські посвідчення України в Італії віднині не визнають

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів