Землю продаватимуть-купуватимуть в інтернеті інкогніто, - законопроєкт

14:00 1 травня 2021 р.

Фото до новини

Верховна Рада розгляне ще один закон для відкриття ринку землі, який дозволить продавати онлайн земельні ділянки або право на їхню оренду.

Верховна Рада України незабаром розгляне земельний закон №2195 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони", яким дозволять продавати земельні ділянки і сільськогосподарського призначення або права оренди на них через інтернет на електронних аукціонах. Про це пише Dailylviv.

Площа земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної або комунальної власності, права оренди, емфітевзису якої виставляються на земельні торги, не може перевищувати 20 гектарів.

Цим законом буде дозволене проведення торгів з продажу землі в онлайн режимі. Всі документи, дані про аукціон й інша інформація будуть також доступні через інтернет.

Причому інформація про учасників буде недоступна аж до завершення аукціону. 

Всі учасники повинні будуть внести попередній гарантійний внесок за лот на рівні 30% від стартової ціни.

Цікаво, що у законопроєкті визначено документальні вимоги для іноземців задля їхньої участі в торгах : "Для іноземних громадян та осіб без громадянства - прізвище, власне ім'я та по батькові (за наявності), громадянство (підданство) іншої держави, постійне місце проживання в державі, громадянином (підданим) якої є особа, копію документа, що посвідчує особу".

Голові і депутатам Львівської обласної ради дали 1,2 млн грн на допомогу малозабезпеченим

Нові тарифи на газ з 1 травня: усіх споживачів автоматично переведуть на базовий річний контракт

За що АМКУ оштрафував ДТЕК Західенерго майже на 173 млн грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів