Завтра гірники перекриють на Львівщині автодорогу до Польщі, – КВПУ

16:15 11 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті Конфедерації вільних профспілок України

Шахтарі анонсували, що розпочнуть у вівторок, 12 січня, з 10-ї години безстрокове перекриття автошляху зі Львова до митного переходу «Рава-Руська».

«Попри тиск та всілякі заходи впливу, гірники шахти «Степова» державного підприємства «Львіввугілля» продовжують стихійний страйк, розпочатий ще 2 січня ц.р. Вони вимагають погашення заборгованої зарплати та стабільної роботи у подальшому – повідомили сьогодні, 11 січня, в Конфедерації вільних профспілок України, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні зранку шахтарі провели мітинг на центральній площі Червонограда, а о півдні у трьох кілометрах від копальні заблокували дорогу, що веде до неї. Про це повідомив телефоном голові Незалежної профспілки гірників України Михайлові Волинцю лідер первинного осередку НПГУ «Степової» Віталій Оніжук.   

«Шахтарі і Незалежна профспілка гірників України чекають від місцевої і державної влади конструктивних дій для забезпечення стабільної роботи вугледобувних підприємств в усіх областях України, – розповів Михайло Волинець. – Натомість з незрозумілих нам причин голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка у суботу, 9 січня, виступаючи на ТРК «Львів», безпідставно звинуватив НПГУ у деструктивних діях. Хоча він не може не знати, що борг перед працівниками ДП «Львіввугілля» лише за листопад 2015-го складає 58,2 млн грн і їм виплачено тільки 46% нарахованої зарплати».

Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка запросив до себе на розмову в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрія Дяченка і представників шахтарських профспілок – голову РО НПГУ міста Червонограда Михайла Шаблю та Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олега Турчина. Але гірники ДП «Львіввугілля», як і планували, завтра, 12 січня, з 10-ї години за 40 кілометрів від Червонограда розпочнуть безстрокове перекриття автошляху, що веде зі Львова до митного переходу Рава-Руська. У такий спосіб вони хочуть привернути увагу до своїх проблем не лише в Україні, а й у Європі».

Про це повідомили сьогодні, 11 січня, на сайті Конфедерації вільних профспілок України.

Як інформував «ЩЛ», сьогодні, 11 січня, гірники перекрили дорогу на Львівщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів