Гірники перекрили дорогу на Львівщині

14:55 11 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: vk.com/news_chervonohrad

Головна вимога шахтарів – виплата заборгованості з зарплати за листопад і зарплату за грудень в повному обсязі.

На Львівщині у Червонограді понад сто шахтарів шахти «Степова» державного підприємства «Львіввугілля» безперервно ходять на пішохідному переході, не пропускаючи таким чином транспорт. В обидва напрямки утворилась велика колона з машин і автобусів.

Голова Незалежної профспілки гірників шахти «Степова» Віталій Оніжук заявив у коментарі «Радіо Свобода», що головна вимога шахтарів – це виплата заборгованості з зарплати за листопад (це більше половини) і зарплату за грудень в повному обсязі, 12 січня гірники планують продовжити протест. На сьогодні страйкують шахтарі лише шахти «Степова», які розпочали протест 2 січня. Гірники інших шести шахт працюють.

Причиною заборгованості зарплати шахтарям стало те, що у 2015 році не було передбачено державної підтримки на вугільну галузь. За словами народного депутата Михайла Бондара (фракція «Народний фронт»), представника комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, у бюджеті 2016 року передбачено 500 мільйонів гривень на погашення заборгованості з зарплати за минулий рік. 

Генеральний директор Державного підприємства «Львіввугілля» Андрій Дяченко в коментарі «Радіо Свобода» сказав, що у найближчі дні гірникам виплатять усю зарплату за листопад і за грудень – після 20 січня. Про це повідомили шахтарям ще 5 січня.

Про це розповіли сьогодні, 11 січня, на «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів