Залізниця з Китаю в Європу обмине Росію

17:48 20 травня 2023 р.

Фото до новини

Як Пекін скоротить залізничний шлях до Європи на 900 км і зекономить в дорозі залізничникам та перевізникам 7-8 днів.

Китай підписав на саміті угоду з Киргизстаном та Узбекистаном про будівництво залізниці завдовжки 454 км. Вона скоротить шлях з Китаю на Близький Схід та до Південної Європи на 900 км і 7-8 днів. Про це повідомляє агенція Сіньхуа, пише Dailylviv.com.

18-19 травня 2023 року Голова КНР Сі Цзіньпін, Президент Республіки Казахстан К.К. Токаєв, Президент Киргизької Республіки С. Н. Жапаров, Президент Республіки Таджикистан Е. Рахмон, Президент Туркменістану С. Г. Бердимухамедов та Президент Республіки Узбекистан Мірзійоєв провели перший Саміт "Центральна Азія - Китай" у місті Сіань.

Сторони наголосили на необхідності підвищення статусу Центральної Азії як одного з найважливіших трансєвразійських транспортних вузлів, активізувати розвиток транспортного коридору "Китай - Центральна Азія", розвиток мультимодальних транзитно-транспортних перевезень за напрямками Китай-Центральна Азія-Південна Азія, Китай-Центральна Азія , Китай-Центральна Азія-Європа, у тому числі за маршрутом Китай-Казахстан-Туркменістан-Іран і транскаспійськими маршрутами з використанням морських портів Актау, Курик та Туркменбаші, а також транзитно-транспортних можливостей міста Термез.

Сторони спільно розвиватимуть транспортну інфраструктуру, включаючи будівництво нових та модернізацію існуючих залізниць та автомобільних доріг з Китаю до Центральної Азії.

Сторони відзначають значущість завершення техніко-економічного обґрунтування проєкту залізниці "Китай - Киргизстан -Узбекистан" і просувають якнайшвидший запуск її будівництва, а також відзначають значущість будівництва казахстансько-китайської залізниці Аягуз - Тачен, забезпечення безперебійного функціонування автодороги "Китай - Таджикистан - Узбекистан" та автомагістралі "Західний Китай - Західна Європа".

Китай зміцнить оборону Казахстану, Таджикистану, Киргизстану, Туркменістану й Узбекистану

Китай запевнив, що визнає незалежність пострадянських країн

Якщо Україну завоюють, наступного дня Китай може напасти на Тайвань - Моравєцький

Китай каже, що запропонує мирний план для України: головний дипломат називає конфлікт - війною

Китай, Індія та Бразилія визнали Росію агресором

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів