Китай запевнив, що визнає незалежність пострадянських країн

15:02 24 квітня 2023 р.

Фото до новини

Зауваження посла Китаю у Франції є неприйнятними

Країни Балтії вимагають від Китаю пояснень щодо постановки під сумнів суверенітету колишніх радянських держав. Йдеться про заяву посла Китаю у Франції щодо України, пише Dailylviv.com

Очільник литовської дипломатії Габріеліус Ландсбергіс заявив, що китайських дипломатів у країнах Балтії викличуть до МЗС у Вільнюсі, Ризі та Таллінні, щоб уточнити, чи змінилася позиція Китаю щодо незалежності цих країн. Крім того, Литва, Латвія та Естонія хочуть нагадати Пекіну, що "вони не є пострадянськими країнами, а були країнами, незаконно окупованими Радянським Союзом".

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс написав у Twitter, що зауваження посла Китаю у Франції є неприйнятними. Рига очікує повної відмови від цієї заяви. Естонія також засудила слова китайського дипломата і визнала цю позицію незрозумілою.

Разом з тим, речниця міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін запевнила, що у Пекіні поважають статус пострадянських країн як незалежних, суверенних держав. Вона додала, що Китай був однією з перших країн, яка встановила з ними дипломатичні відносини.

Якщо Україну завоюють, наступного дня Китай може напасти на Тайвань - Моравєцький

Вісь Китай-Москва дуже небезпечна, - прем'єр-міністр Польщі

Президент Китаю Сі Цзіньпін заговорить про мир у річницю війни

Сі Цзіньпін керуватиме у Китаї безстроково

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів