Заборона імпорту українського продовольства - тимчасова, - польський міністр

14:36 18 квітня 2023 р.

Фото до новини

Міністр у справах Європейського Союзу підкреслив, що введення заборони на імпорт агропродукції з України, це тимчасовий захід.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Міністр у справах Європейського Союзу Шимон Шинковський вель Сенк заявив, що Польща вживає заходів для відновлення транзиту українських сільськогосподарських товарів.

Гість Третього каналу Польського радіо підкреслив, що введення заборони на імпорт агропродукції з України, це тимчасовий захід. 

«Ми спілкуємося з Україною, також з Європейською комісією про те, щоб прийняти рішення, які дозволять скасувати цю заборону. Втім доки цього розв'язання проблеми немає, буде діяти заборона на низку українських продуктів. Втім ведуться розмови, щодо того, щоб цей захід був тимчасовим, й можна було стабілізувати ситуацію», — додав він. 

Шимон Шинковський вель Сенк заявив, що очікує від європейської влади додаткових субсидій для фермерів і законодавчого врегулювання руху українських товарів через транзитні країни.

Нагадаємо, учора ввечері Митна служба України повідомила, що Польща повертає в Україну вантажівки з продуктами, і порадила українським вантажівкам не їхати на кордон.

Європейські фермери блокують тракторами українські вантажівки зі зерном

У Польщі створили слідчу групу через нелегальний імпорт українського зерна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів