За тиждень на Львівщині продали 24 га землі

00:01 20 липня 2022 р.

Фото до новини

За минулий тиждень на Львівщині продали 20 паїв площею 24 гектари

Про це інформує пресслужба  ЛОВА, пише Dailylviv.com.

При цьому, середня вартість гектара паю на Львівщині становить близько 79,9 тис. грн, що перевищує середню ціну по Україні майже вдвічі. Водночас за площею відчужених сільськогосподарських земель область посідає останні місця. 

«Ринок землі повільно відновлює роботу як і на старті самого обігу земель, коли громадяни лише заглиблювалися в процес продажу-купівлі, достеменно вивчали процедуру. Кожен громадянин одноосібно визначає чи час йому зараз купувати ділянку, чи ні.  Загалом, ринок у Львівській області є неспішним і виваженим», - зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяна Гетьман.

Загалом по Україні станом на 18.07.2022 в рамках ринку землі укладено 108 636 угод на площу 258,2 тис.га. Серед регіонів-лідерів за площею земель, щодо яких зареєстровано правочини: Харківщина, Дніпропетровщина, Херсонщина, Кіровоградщина та Полтавщина. Найменше транзакцій з землею проведено в Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях. 

Найдорожче землю продають у Львівській області

У трьох західних областях угоди про купівлю-продаж землі укладають переважно у приватних нотаріусів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів