За Львівводоканалом наглядатиме директорка водоканалу данського міста Орхус. Скільки платитимуть (відео)

16:43 8 лютого 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні, 8 лютого, сесія Львівської міської ради підтримала ухвалу «Про Наглядову раду Львівводоканалу» і затвердила персональний склад Наглядової ради підприємства, зразок цивільно-правового договору, який будуть укладати з незалежними членами та розмір місячної винагороди за їхню роботу.


Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com

До складу Наглядової ради увійшло 4 представники, серед яких Каріна Топп (Karina Topp) – генеральний директор AARHUS VAND A/S – водоканалу м. Орхус (Данія).

«Над визначенням членів Наглядової ради Львівводоканалу працювала конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники усіх фракцій. Комісія одноголосно визначила 4 кандидатів. Це:

1. Каріна Топп (Karina Topp) – генеральний директор AARHUS VAND A/S.

2. Роман Лепак – директор департаменту організації, стратегії та корпоративного управління публічного акціонерного товариства "Кредобанк".

3. Дмитро Новицький – заступник генерального директора зі стратегічної політики публічного акціонерного товариства "Акціонерна компанія "Київводоканал".

4. Святослав Павлюк – виконавчий директор Асоціації "Енергоефективні міста України".

Читайте також: Година роботи спеціаліста Софтсерв для Львівводоканалу коштує 840 грн

Відтак пропонуємо затвердити персональний склад Наглядової ради, зразок цивільно-правового договору, який будемо укладати з незалежними членами і розмір місячної винагороди за їхню роботу», - доповіла Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту ЛМР.

Як наголосив мер Львова Андрій Садовий – це епохальна ухвала з огляду на те, що у складі Наглядової ради Львівводоканал буде керівниця водоканалу м. Орхус (Данія) Каріна Топп.

«Нам дуже приємно за такий склад Наглядової ради. Приємно, що маємо добру співпрацю з м. Орхус і керівниця їхнього водоканалу виявила бажання працювати у Наглядові раді нашого.

Оплату праці ми пропонуємо доволі високу – це 50 тис. грн голові Наглядової ради і 42 тис. грн членам Наглядової ради. Відзначу, що голову Наглядової ради вже визначать між собою самі члени Наглядової ради», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Ухвалу прийняли з редакційними правками.

Читайте також: Львівводоканал повертає помилково здійснений платіж за воду: яку суму

Нагадаємо, пілотний проєкт утворення Наглядових рад у ЛМКП “Львівводоканал” і ЛКП “Львівсвітло” реалізовує департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. Відповідно були внесені зміни до статутів цих підприємств, утворені конкурсні комісії з відбору незалежних членів Наглядових рад.

Наглядова рада буде органом управління підприємством. Тому будуть укладені договори, за якими члени Наглядових рад будуть отримувати винагороду за роботу.

Щодо повноважень – члени Наглядових рад не будуть втручатися в операційну діяльність підприємств, вони будуть займатися формуванням стратегічних напрямків. Міський голова і Наглядова рада розділять між собою відповідальність за призначення і звільнення керівника підприємства.

Читайте також: Поліція за мільйон гривень наглядатиме за охоронцями Львівводоканалу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів