Година роботи спеціаліста Софтсерв для Львівводоканалу коштує 840 грн

10:47 8 квітня 2021 р.

Фото до новини

«Львівводоканал» заплать 2,8 млн грн ТОВ «Софтсерв-Муніципальні технології» за програмне забезпечення білінгової системи нарахування коштів за надані послуги та особисті кабінети споживачів.

Угоди було укладено за переговорною процедурою через відсутність конкуренції – водоканал двічі оголошував торги, але до конкурсу зголошувалось лише ТОВ «Софтсерв-Муніципальні технології».

Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.

Білінгова система – це механізм нарахування оплати користувачам відповідно до спожитого об’єму води. Інформацію споживачі можуть отримати в своєму особистому кабінеті або за допомогою чат-ботів у Viber та Telegram.

Цю систему розробила компанія «Софтсерв -Муніципальні технології» ще у 2011 році. Відтоді «Львіводоканал» щороку купує у них доступ до цієї системи та послуги з обслуговування за прямими угодами без відкритих торгів.

Цього року вперше оголосили аукціон на ці послуги через зміни у законодавстві, пояснили у прес-службі. Водночас, розрахувати на конкуренцію неможливо, оскільки програма є авторською розробкою спеціально для потреб водоканалу. Робота над «Системою обліку комунальних послуг» тривала два роки.

Щороку підтримка системи коштувала водоканалу близько 1 млн грн. Необхідність підтримки зі сторони розробника у водоканалі пояснили специфічністю продукту та відсутністю програмістів, які могли б постійно вносити необхідні зміни. У 2021 році вартість зросла разом із зростанням складності системи.

Вже понад рік комунальники використовують так звані чат-боти для передачі показників лічильників у Viber та Telegram. Це також розробка «Софтсерв -Муніципальні технології», яка коштувала 36 тис. грн. Вони є частиною загальної білінгової системи, яка обслуговує близько 350 тисяч фізичних платників та 30 тисяч юридичних.

У додатках до угоди зазначається, що обслуговування одного клієнта фізичної особи коштує 0,48 грн (ще у 2019 році ця сума становила 0,24 грн), юридичної – 2,5 грн. Одна година роботи спеціаліста «Софтсерв -Муніципальні технології» коштує 840 грн.

Компанія  «Софтсерв-Муніципальні технології» є дочірньою компанією львівської IT-компанії SoftServe. Власниками є Тарас Кицмей та Олег Денис. Протягом 20202-2021 років фірма отримала державних замовлень на 13,3 млн грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів