З мішком чи без: який пилосос обрати?

13:14 27 грудня 2019 р.

Фото до новини

Чергове прибирання закінчилося невдачею? Це означає, що вам необхідно замислитися над придбанням нового пилососа. Проте вибір буде досить важким, адже сьогодні можна знайти величезну кількість різних моделей: з мішком для збору пилу, без мішка, з аквафільтром. Щоб не заплутатися, варто ознайомитися з основними параметрами усіх видів.

Пошук пилососу: поради покупцям

Слід подумати, для чого ви купуєте таку техніку. Адже кожного дня очищати будинок від шерсті тварин та один раз на тиждень пройтися по килиму, щоб зібрати пилюку, — це різні речі. Полегшити завдання можна, якщо відштовхуватися від зворотного:

  • коли ви шукаєте недорогу та просту модель, яка буде справлятися зі сміттям на килимі чи підлозі, вам не варто купляти миючий варіант;

  • якщо ви тендітна дівчина, яка живе одна, не слід звертати увагу на великогабаритні та важкі пилососи;

  • ваш дім заповнений різноманітним дизайнерським текстилем — тоді малопотужна модель не для вас;

  • ви чхаєте навіть від малої кількості пилу — отже, тонкий фільтр в пилососі точно вам не підійде.

Як тільки з метою розібралися, треба вирішити щодо одного з найважливіших елементів — пилозбірника. Щоб купити пилосос, який стане вам справжнім помічником, подумайте про функцію первинної фільтрації та збору пилу.

Класичний варіант: пилосос із мішком для збору пилу

Напевно, така модель знайома кожному. Вона має один суттєвий недолік — багаторазовий мішок слід витрушувати та прати. Із часом крізь нього починають просочуватися мікрочастинки пилу. Проте сьогодні виробники пропонують також одноразові мішки. Незважаючи на те, що їх потрібно час від часу купувати, вони чудово затримують бруд, а при заповненні просто викидаються.

Циклонна система: пилосос із пластиковим контейнером

Така техніка працює за рахунок циклонного вихору, що утворюється повітрям. Це невеличке «торнадо» притискає часточки пилу та важке сміття до стінок контейнеру, а в центрі безперешкодно циркулює чисте повітря. Якщо фільтр залишається чистим, то система працює без перебоїв та добре всмоктує бруд. Але вам доведеться час від часу вручну очищувати контейнер.

Інноваційна техніка з аквафільтрами

Якщо ви страждаєте на часті алергії, такий варіант стане для вас найкращим. Виробники стверджують, що аквафільтр допоможе очистити повітря від пилу на 99.9 %. Ці пилососи працюють за особливим принципом: маса, що всмоктується, проходить через спеціальний резервуар, який наповнений водою. Сміття і пил намокають, а чисте повітря залишається. Ще однією суттєвою перевагою моделей можна назвати функцію зволоження повітря. Воду час від часу треба міняти (коли її колір потемнішав).

Правила вибору пилососа

Щоб не прогадати з вибором, необхідно звернути увагу на такі параметри:

  • потужність — сучасні девайси відрізняються наявністю двох потужностей, які прописані в паспорті приладу (споживана потужність — скільки пилосос споживає кіловат, потужність його всмоктування — наскільки добре він втягує пилюку);

  • фільтрація — є три типи: моторний, аква- та тонкоочисний фільтри (останній допомагає побороти не лише пил, але й алергени, які є в повітрі);

  • трубка всмоктування — зазвичай її виготовляють із пластику та металу (перший варіант набагато легший, проте другий більш довговічний);

  • різноманіття насадок — вони допомагають зробити прибирання більш ефективним, тому до вибору слід поставитися серйозно.

Дуже важливим показником також вважають рівень шуму приладу. Цей показник відображений у паспортних даних і часто залежить від потужності агрегата.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів