З Краківця до Рівного за 2,5 години зі швидкістю 130 км/год: через північний обхід Львова

21:44 9 грудня 2021 р.

Фото до новини

Найближчим часом може розпочатися будівництво транспортного коридору Краковець – Броди – Рівне, який має стати першим проектом державно-приватного партнерства у сфері будівництва доріг.

Про це йшлося 7 грудня на нараді під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, повідомив Telegram канал PavlovskyNews, пише Dailylviv.com.

У нараді взяли участь міністр інфраструктури Олександр Кубраков, перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, представники Міністерства фінансів та учасники проекту.

Під час зустрічі було представлено основні параметри проекту «Краковець – Броди – Рівне». Протяжність траси має становити близько 280 км, час проходження маршруту чиновники планують зменшити з 4 годин 20 хвилин до 2,5 години, дорога розрахована на швидкість 130 км/год. 

Реалізація проекту передбачена у три етапи, перші роботи мають розпочатися вже у 2022 році. 

Нагадаємо, що 11 березня 2021 року Державне агентство автомобільних доріг України та компанія «Автомагістраль-Південь» підписали Меморандум щодо підготовки пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства у рамках проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець — Броди — Рівне (за винятком ділянки Північного обходу м. Львів).

Меморандум передбачає, що «Автомагістраль-Південь» власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обґрунтування реалізації проєкту.

«Підписання Меморандуму дозволить нам вже найближчим часом оголосити відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту Краковець — Броди — Рівне. Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи» — розповідав голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Для будівництва ділянки Північного обходу м. Львів цього року буде проведено відкритий міжнародний тендер відповідно до правил і принципів МФО у рамках співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком. Обхід Львова разом із новозбудованою дорогою Краковець — Броди — Рівне створять новий транспортний коридор міжнародного значення.

На Львівщині хочуть збудувати першу платну дорогу Львів-Краковець

Траса від Львова до Польщі буде першою концесійною в Україні

У трьох районах викуповуватимуть ділянки для північного об'їзду Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів