З 1 квітня всі квитки на потяги подорожчають - незалежно від відстані

12:15 15 березня 2021 р.

Фото до новини

До кінця 2021 року тарифи на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні зростуть на 22%. Якщо профспілки дадуть на це згоду.

Міністерство інфраструктури підготувало проект наказу про затвердження змін до тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні, який розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Про це повідомляє Dailylviv.

До нинішньої вартості проїзду пасажирів у загальних, плацкартних, купейних вагонах із 4-місними купе і у м'яких вагонах з двомісними купе (СВ) потягів внутрішнього сполучення щомісячно, починаючи з 1 квітня 2021 року до 31 грудня 2021 року, буде застосовано коефіцієнт індексації 1,02.

Запланована також індексація на 22% тарифів на перевезення багажу, вантажобагажу і перевезення вагонів у порожньому стані.

Збільшення тарифів дасть змогу "Укрзалізниці" отримати в 2021 році додаткові надходження - 557,9 млн грн.

Потребу в індексації тарифів пояснюють необхідністю поступового зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних.

Востаннє "Укрзалізниця" підвищувала тарифи у 2018 році. 

У разі наявності пропозицій і зауважень, ФПУ просить надіслати їх до 19.03.2021 на електронну адресу  fpsu@fpsu.org.ua   для узагальнення та підготовки відповіді Мінінфраструктури. 

Дві міськради доплатять Львівській залізниці за відновлення потягів приміського сполучення

Львівська залізниця не має запасного дизель-поїзда, тому припиняє два рейси

Хто найбільше розбагатів в Україні за час пандемії коронавірусу: новий рейтинг Forbes

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів