Волонтери оприлюднили видатки на армію міської влади Львова і військової адміністрації області

01:16 26 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Цифри промовляють не на користь ЛОВА.

Про це повідомив волонтер і громадський діяч Святослав Літинський, організатор низки пікетів біля Львівської обласної адміністрації під гаслом "Спочатку - дрони, потім - стадіони", після зустрічі з керівництвом міста. 

"Були на зустрічі у Львівській міській раді. 

Різниця цивільної ради порівняно з військовою адміністрацією, на жаль, дуже разюча.

Не тільки у комунікації з громадянами, а основне – різниця у підтримці армії...

Львів (ЛМР) - заплановано 1 млрд на передання військовим (грошима та товаром). Це 7.3% від бюджету.

Львівська обласна військова адміністрація (ЛОВА) планує передати 96 млн лише грошима]. Товаром 0. Це 1.3% від бюджету.

7.3% проти 1.3%", - підсумував Літинський.

Цієї п'ятниці Святослав Літинський організовує уже восьму акцію протесту. На останній, сьомій, громадські активісти Львівщини просили Генштаб ЗСУ проконтролювати всі видатки Львівської обласної військової адміністрації і понад 150 осіб підписали звернення до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про проведення воєнного аудиту команди начальника ЛОВА Максима Козицького.

Зі зарплати військових, яку отримують з державного бюджету, відраховують військовий збір 1,5% і податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) – 18%. Зі загальної суми цього ПДФО 64% йде до бюджету громади, 15% – до обласного бюджету і 21% – до державного бюджету.

Раніше Святослав Літинський підрахував, що - за реакцією влади на цей протест - кожен учасник приносить ЗСУ 76 тисяч грн за годину акції.

Цієї п'ятниці він організовує уже восьму акцію протесту. На останній, сьомій, громадські активісти Львівщини просили Генштаб ЗСУ проконтролювати всі видатки Львівської обласної військової адміністрації і понад 150 осіб підписали звернення до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про проведення воєнного аудиту команди начальника ЛОВА Максима Козицького.

Натомість Львівська ОВА повідомила, що на 40 млн гривень профінансувала закупівлі дронів/антидронного обладнання для восьми військових підрозділів із Львівщини. А 24 жовтня ЛОВА прозвітувала про надання для потреб 80-ї окремої десантно-штурмової бригади 3 млн 275 тисяч гривень на гранатомети.

Нагадаємо, 5 жовтня начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький видав розпорядження "Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області".

Однак, на думку активістів, скасування так званих некритичних цивільних видатків з бюджетів Львівщини відбувається повільно і з цими "стадіонно-тротуарними" коштами, крім того, пов'язано чимало фінансових зловживань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів