Важкий метал в харчуванні дітей: Нестле-Україна зняла з продажу кашу із завищеним вмістом кадмію

20:57 22 вересня 2021 р.

Фото до новини

ТОВ «Нестле-Україна» поінформувала Держпродспоживслужбу про вилучення з обігу та зняття з продажу в торговій мережі більше 6,4 тонн каші для дитячого харчування.

Про це сьогодні, 22 вересня, повідомила Держпродспоживслужба, пише Dailylviv.com.

Хоча шкідливий для організму дітей продукт, за інформацією Держпродспоживслужби, Нестле-Україна виявила ще в счні-лютому 2021 року.

"Є випадок добровільного вилучення з продажу партій продукції на основі рисового борошна під брендом Nestlé SA, що мала невідповідність – завищений вміст кадмію для стандартів дитячого харчування.

Так, компанія ТОВ «Нестле-Україна» проінформувала Держпродспоживслужбу про вилучення в січні-лютому 2021 року з обігу та зняття з продажу в торговій мережі більше 6,4 тонн (каші для дитячого харчування). Вилучена продукція утилізована відповідно до норм чиного законодавства",- повідомила Держпродспоживслужба.

Довідка

Кадмій - це природний важкий метал, здатний накопичуватися в живих організмах. В організм людини кадмій потрапляє в основному з їжею і водою, хоча є й інші джерела надходження цього мікроелемента - наприклад, тютюновий дим. Кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці і особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років

«Nestle» підтвердила отруєння своїх працівників у Львові

У Львові ще не одужали шестеро отруєних працівників «Нестле»

З 1 січня 2021 року харчовий кордон України контролюють чотири міжрегіональні територіальні органи: один - у Львові

У школах вилучили три тонни небезпечних харчів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів