У компанії «Нестле Україна» запевнили, що не використовують ртуть на львівській фабриці «Світоч»

21:10 21 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: sfw.so

Новина про те, що львів’янка виявила у цукерці «Зоряне сяйво» виробництва «Світоч» краплину речовини, схожої на ртуть, виявилась повною несподіванкою для компанії «Нестле Україна».

Потрапляння речовини, схожої на ртуть, у будь-яку продукцію фірми «Нестле Україна» в процесі її виготовлення в принципі неможливе, оскільки на виробництві вона не використовується у жодному вигляді. Про це повідомив сьогодні, 21 березня, кореспонденту агенції «Укрінформ» Геннадій Радченко – директор відділу корпоративних зв’язків та комунікацій компанії «Нестле Україна», що володіє львівською фабрикою «Світоч». Він також запевнив:

«У жодному із виробничих підрозділів фірми «Нестле Україна» не використовується ртуть. Декілька років тому з корпусів «Nestle» були вилучені усі предмети, які можуть становити небезпеку здоров’ю споживачів. До їх числа потрапили і ртутні термометри, якими були оснащені медпункти. Тому потрапляння рідкого металу в продукцію у принципі неможливе.

Крім того, на виробництві усі процеси автоматизовані, а на виході готової продукції встановлені металовловлювачі, які вилучають підозрілу продукцію із конвеєрної стрічки. Задіяна на «Нестле Україна» міжнародна система якості ХАССП, проводиться внутрішній та державний контроль».

За словами Геннадія Радченка, новина про те, що львів’янка виявила у цукерці «Зоряне сяйво» виробництва «Світоч» краплину речовини, схожої на ртуть, виявилась повною несподіванкою для фірми, оскільки ніхто із споживачів не звертався зі скаргами на її «гарячу лінію». Проте, запевнив він, будуть ще раз перевірені усі виробничі ланки.

Про це повідомила сьогодні, 21 березня, агенція «Укрінформ».

Як інформував «Щоденний Львів», у прес-службі облдержадміністрації повідомили в суботу, що вчора, 20 березня, медсестра дитячого поліклінічного відділення 4-ї комунальної міської лікарні виявила при вживанні цукерок «Зоряне сяйво» кульки, схожі на ртуть.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів