В Україні стрімко дорожчають овочі

18:31 30 вересня 2013 р.

Фото до новини

У порівнянні з вереснем минулого року – удвічі-втричі

Як повідомляє «UBR», «картопля коштує 4-5 грн. (торік – 3 грн.), капуста – 5 грн. (було 4 грн.), огірки продають по 9 грн. (торік були по 3 грн.), а морква – по 8 грн. (коштувала 6)». Аналітики пояснюють, що ціни зросли, тому що частина врожаю досі на полях через тривалі дощі. Досі не зібрано врожай кукурудзи, буряків, частини картоплі та соняшнику: техніка не може вийти на поля.

А експерт Марія Колесник нагадує: «Овочі дійсно значно дорожчі, ніж минулого року, але вони і влітку були дорожчі торішніх. Навесні ціни зросли через сильний снігопад. Потім ситуація стабілізувалася, а ціни - залишилися. А овочі нового врожаю вже виходили з більш високою базовою ціною».

Нагадаємо відтак, що, за даними експерта агроринку й керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» Андрія Ярмака, картопля подорожчала в порівнянні з минулим роком на 60%. Повідомлялося також, що Прем’єр Микола Азаров доручив відповідним структурам розібратися з випадками подорожчання картоплі, які фіксуються в Києві, Житомирській, Львівській і Кіровоградській областях. 

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів