Азаров доручив розібратися з подорожчанням картоплі на Львівщині

17:10 26 вересня 2013 р.

Фото до новини

А також – у Києві й Житомирській та Кіровоградській областях.

Сьогодні, 26 вересня, як повідомляє «Newsru.ua» Прем'єр-міністр Микола Азаров відкриваючи засідання уряду, запевнив, що «врожай овочів в Україні достатній, зокрема картоплі цього року зберуть два річних запаси». Тому обурився з приводу того, що останнім часом деякі українскі ЗМІ мусують тему ймовірного різкого подорожчання овочів і картоплі.

Сприяє цьому, на думку Прем'єра, погана погода, яка не дає закінчити збір урожаю. Але, за даними керівника уряду, й того, що вже зібрано, має вистачити українцям для споживання.

«Зараз картоплі вже зібрано майже 20 мільйонів тонн, а валовий збір прогнозується в обсязі 22 мільйонів... При тому, що на споживання населенням потрібно в рік 6,3-6,5 мільйони, на насіння – близько шести мільйонів тонн», – стверджував М. Азаров.

Відтак закликав: «Не треба піддаватися різним штучним ажіотажам і закуповувати картоплю на зиму за завищеними цінами. Це принесе вам лише втрати». Прем'єр вважає також: «Якщо десь і є підвищення вартості на картоплю, то це недогляди місцевої влади та посередників».

А тому, як інформують «Українські новини», доручив відповідним структурам розібратися з випадками подорожчання картоплі, які фіксуються в Києві, Житомирській, Львівській і Кіровоградській областях.

Нагадаємо відтак, що про штучне завищення спекулянтами цін на продукти харчування заявляв також днями міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів