В Україні дефіцит електроенергії, бо забагато йде на експорт

21:27 15 січня 2021 р.

Фото до новини

Виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко сподівається, що в Україні попри дефіцит електроенергії вдасться найближчим часом уникнути віялових відключень.

Про це він заявив у п'ятницю, 15 січня, в інтерв'ю медіакомпанії DW.

"Зараз у нас є дефіцит електроенергії на ринку", - зазначив Вітренко. За його словами, це пов'язано з низьким виробітком енергії на сонячних та вітрових електростанціях через погодні умови. 

"У нас не вистачає вугілля на складах і з наступного понеділка ми включаємо газомазутні блоки, тому що спостерігається дефіцит електроенергії", - продовжив Вітренко. 

Брак вугілля на складах він пояснив тим, що останній квартал минулого року теплові електростанції працювали на піку потужностей, оскільки  на ремонтах перебували блоки атомних електростанцій. 

За його словами, дефіцит електроенергії становить тисячі мегават, який планують покрити за рахунок включення газомазутних блоків.

"Я сподіваюся, що ми пройдемо наступний тиждень без блекаутів, (...) не буде віялових відключень електроенергії", - сказав Вітренко. 

Він додав, що Україна має стати частиною великої європейської енергосистеми, щоб такі ситуації не повторювалися в майбутньому.

У 2021 році для населення подорожчали газ, електроенергія і тепло

Ціна на електроенергію для українців зростає, бо її виробники збільшують свої прибутки з експорту

Українців з квітня чекає фантастичний тариф за електроенергію - 3.30 грн/кВтгод

Компанія Ахметова заявила, що не формує ціну електроенергії у Бурштинському енергоострові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів