Виграли суд: Укртранснафта платить працівникам на Львівщині за незаконне звільнення. Перший уже отримав 159 тис грн

19:51 31 серпня 2021 р.

Фото до новини

Наприкінці минулого року акціонерне товариство «Укртранснафта» попередило кільканадцять своїх працівників у територіальних підрозділах на Львівщині про скорочення. Більшість з них працювали водіями.

Через два місяці після попередження ці працівники були звільнені з роботи, пише Dailylviv.com.

Четверо з них (троє водіїв і машиніст автомобільного крану) не погодилися з таким рішенням і звернулися з судовими позовами до працедавця, вважаючи, що він мав можливість - як цього вимагає трудове законодавство - запропонувати скорочуваним іншу роботу: вакансії на підприємстві були, але АТ «Укртранснафта» не робило таких пропозицій. 

Суд першої інстанції на Львівщині став на бік позивачів, а щодо трьох незаконно звільнених працівників уже є також схвальні рішення апеляційного суду, які повністю набули законної сили. Більше того, «Укртранснафта» вже виконала одне судове рішення і примусово виплатила одному з працівників-позивачів 159 тис грн відшкодування за той час, що він був без роботи з вини АТ. 

Представниця у судах одного з позивачів адвокатка Олена Остимчук сказала в коментарі Dailylviv.com, що за законом кошти відшкодування мали би бути стягнені з посадових осіб-винуватців протизаконної процедури звільнень.

Генеральним директором АТ «Укртранснафта» є Ігор Кость. Засновником і єдиним акціонером АТ «Укртранснафта» є Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України».

У судах з'ясувалося, що згідно з витягом зі штатно-посадового розміщення працівників АТ «Укртранснафта» станом на 28 лютого 2020 року, коли відбувалися масові скорочення, на транспортній дільниці було 23 посади водіїв автотранспортних засобів, з яких 15 цих посад...суміщались іншими працівниками. 

Ще 12 посад водіїв автотранспортних засобів було у Лінійній виробничо-диспетчерській станції "Сколе" філії "Магістральні нафтопроводи "Дружба" АТ "Укртранснафта".

Шукають управителя на частину нафтопродуктопроводу, раніше пов'язаного з Медведчуком

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів