На Львівщині ліквідовують аварію на нафтопроводі «Дружба»

09:35 9 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: 7dniv.info

Як повідомили в понеділок у прес-службі облдержадміністрації, вчора, 8 лютого о 22:35 обхідником-охоронцем лінійно-виробничої диспетчерської служби «Сколе» ВАТ «Укртранснафта» філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба» виявлено у полі біля села Козьова Сколівського району витік нафти з трубоопроводу.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили в понеділок, що вчора, 8 лютого о 22:35 обхідником-охоронцем лінійно-виробничої диспетчерської служби «Сколе» ВАТ «Укртранснафта» філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба» виявлено у полі біля села Козьова Сколівського району витік нафти з трубоопроводу. У повідомленні також конкретизують:

«Транспортування нафти на цьому відрізку нафтопроводу здійснюється двома трубами Ø 529 та 720 мм. З метою недопущення подальшого витоку нафти о 22:55 її перекачку на ділянці Сколе-Держкордон було припинено.

Спеціалістами аварійно-відновлювальної бригади ЛВДС «Сколе» на місці події  було виявлено несанкціоновану врізку на трубі Ø 529 мм та встановлено, що витік нафти стався внаслідок пошкодження запірного крану на шлангу, під’єднаного  до труби Ø 529 мм через несанкціоновану врізку.  Після з’ясування причин виливу нафти, о 00:43 9 лютого відновлено її перекачку по трубопроводу Ø 720 мм.

Об’єм вилитої на поверхню землі нафти-сирця, площа забрудненої поверхні землі та загроза попадання нафти в річку Орява, яка протікає поруч, буде встановлено з настанням світлого часу доби. Всього до ліквідації аварії залучено 20 осіб та 11 одиниць техніки. Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів