У Солонківській ОТГ одне поле відкривають, а інше забудовують

18:25 15 серпня 2021 р.

Фото до новини

У старій частині Солонки сьогодні помпезно відкрили оновлене спортивне поле зі штучним покриттям та новий дитячий майданчик. А два дні тому мешканці Зубри пікетували Солонківську сільраду з вимогою припинити забудову багатоповерхівками іншого села, яке входить у Солонківську територіальну громаду.

Про парадне відкриття оновленого спортивного поля у Солонківській ОТГ у Facebook написав заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, пише Dailylviv.com

За його словами, обидва об’єкти - і спортивний, і дитячий майданчики - сусідять на загальній площі 23 арів.

"Старі майданчик і поле тут збудовані 2006 року і відтоді ніколи не оновлювані. Цьогоріч громада зробила оновлення і реконструкцію повністю своїми силами. Усі роботи коштували 3 мільйони 731 тис гривень. На дитячому майданчику обладнання також повністю замінили. Також кругом висадили зелень, екзотичні дерева, змонтували 6 опор зовнішнього освітлення з LED-світильниками,- зазначив Юрій Холод.

З непарадного боку, у Зубрі, яка входить до Солонківської ОТГ і розташована біля найбільшого, Сихівського району Львова, голова ОТГ Богдан Дубневич почав продавати землю, яка розташована в районі садибної забудови, під спорудження багатоповерхівок. 

Цю тенденцію мешканці Зубри уже промовисто охрестили "Дубневич-Сіті".

12 липня мешканці села Зубра біля Львова влаштували пікет під стінами Солонківської сільської ради через незаконне будівництво багатоповерхівки. Сільський голова Богдан Дубневич заявляє, що нічого не знає про цей конфлікт, але пообіцяв з'ясувати цю ситуацію впродовж трьох робочих днів.

У те, що голова Солонківської сільської ради Богдан Дубневич вольовим рішенням припинить незаконне будівництво і змусить будівельників засипати котлован, зубрівчани вірять мало. А тому вони звернулися з позовом до суду. За повідомленням адвоката Павла Янчака, перше судове засідання у цій справі відбудеться 17 серпня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів