У Славській громаді капітально ремонтують курортну автодорогу

16:41 17 вересня 2024 р.

Фото до новини

Для забезпечення проїзду між населеними пунктами с. Волосянка до с. Ялинкувате прийнято рішення виконати роботи з капітального ремонту.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Йдеться про автомобільну дорогу місцевого значення Решітка-Ялинкувате.

Як наголошують у ЛОВА, Славська територіальна громада є одним з найпопулярніших гірських курортних та туристичних центрів в Україні, куди приїжджають відпочивати не тільки українці, а й іноземні туристи. Розвиток туризму – є пріоритетною сферою діяльності в цій громаді. 

Тому впродовж останніх років Славська громада активно долучається до співфінансування ремонту доріг загального користування на території громади, що позитивно впливає на соціально-економічний розвиток і зростання туристичного потенціалу.

Автомобільна дорога С141531 Решітка-Ялинкувате до ремонту мала найгірший експлуатаційний стан, що створювало небезпеку для учасників дорожнього руху. 

Читайте також: Замість дронів для ЗСУ держава інвестує у дорогу на приватний курорт, лижеролерну трасу, спортивну їдальню

У попередні роки на зазначеній дорозі виконувалися роботи із засипання ям та промоїн щебенем, які дозволяли забезпечити проїзд лише на короткий період. Враховуючи погіршення експлуатаційного стану дороги, такі роботи надалі виконувати неефективно та економічно необґрунтовано. 

«З метою забезпечення проїзду між населеними пунктами с. Волосянка до с. Ялинкувате прийнято рішення виконати роботи з капітального ремонту. Цьогоріч підрядною організацією ТОВ «Шляховик-Т» розпочато ремонтні роботи, які фінансуються коштом місцевого бюджету Славської громади», – повідомляє директор департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

У 2023 році коштом бюджету Славської селищної ради була виготовлена проєктно-кошторисна документація на капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141531 Решітка-Ялинкувате на ділянці км 3+600 – км 6+800.

Нагадаємо, очільник ЛОВА скерував з бюджету ₴25 млн на дорогу до готелю свого батька.

Читайте також: Славське просуватиме себе у TikTok, Facebook та Instagram за 3,75 млн грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів