У Румунії разом з американцями та корейцями збудують завод пороху та боєприпасів

20:20 13 березня 2023 р.

Фото до новини

У Румунії новий завод пороху та боєприпасів будуватиметься у співпраці з американцями та корейцями. Це ще один крок у нарощуванні виробничих потужностей місцевого ОПК.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Про відкриття нового заводу з виробництва пороху та боєприпасів повідомив міністр економіки Румунії Флорін Спатару. Останній пороховий завод закрився в Румунії дев'ятнадцять років тому. За словами міністра, питання вирішене, оскільки кошти на його будівництво знайшлися.

«На додаток до ста шістдесяти мільйонів євро від міністерства економіки, ми також завершили домовленості з американськими та південнокорейськими партнерами щодо найближчого початку будівництва заводу», — сказав Флорін Спатару румунському громадському телебаченню.

Це пов’язано з оголошеним кілька днів тому планом зміцнення виробничих потужностей румунських збройових заводів. Згідно з планами уряду, найближчим часом країна має збільшити виробництво різних видів боєприпасів до чотирьох разів. Він буде проданий як румунській армії, так і арміям НАТО. Румунія хоче стати хабом Альянсу з виробництва боєприпасів.

В Україні налагоджене виробництво снарядів трьох калібрів

Україна вироблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами НАТО

США без попередження розгорнули бригаду 101-ої десантної дивізії поряд з кордоном України у Румунії (доповнено, відео)

До Румунії увійшли батальйон Нацгвардії США і загін F-35

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів