У Польщі запроваджують системи автоматичного контролю в’їзду в міста

11:52 17 вересня 2023 р.

Фото до новини

Перші зони чистого транспорту запустять у 2024 році – у Кракові та Варшаві.

Про це повідомив портал Inpoland, пише Dailylviv.com.

Міністерство цифровізації анонсувало спрощення для водіїв, які в’їжджатимуть до зон чистого транспорту: не потрібно буде мати наліпки на вікнах транспортних засобів.

Чинні норми передбачали, що заїхати до зони чистого транспорту можна буде лише за наявності спеціальної наліпки. Тож водії, які мали б намір потрапити до зони чистого транспорту, повинні були б звернутися до державної установи для отримання такої наліпки або придбати її. Відповідно до чинних положень Закону про електромобільність, максимальна вартість видачі такої наклейки становить 5 злотих.

Міністерство підготувало правила, які дозволять функціонування чистих транспортних зон у Польщі на основі Центрального реєстру транспортних засобів та водіїв (CEPiK). В реєстрі, зокрема, містяться дані щодо рівня викидів вихлопних газів. Відповідне розпорядження видав міністр цифровізації 11 серпня цього року.

У Міністерстві цифровізації  підкреслили, що нові правила усувають незручності та дозволяють муніципалітетам використовувати дані CEPiK для контролю в’їзду автомобілів у зони чистого транспорту. Тож невдовзі водіям не потрібно буде пред’являти до гміни техпаспорт – усі дані будуть доступні онлайн.

Заплановані зміни також дозволять запровадити системи автоматичного контролю в’їзду в міста. У Мінцифри нагадали, що перші зони чистого транспорту запустять у 2024 році – у Кракові та Варшаві.

Військові літаки F-16 і Міг приземлятимуться на автодорозі в Польщі

Перевірки на автодорозі А4 біля Кракова

На польсько-білоруському кордоні неспокійно: потрібна допомога військових

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів