Батарейні автобуси, тролейбуси, трамваї: Львів взяв курс на 100-відсоткову електромобільність

23:11 26 квітня 2023 р.

Фото до новини

У Львові презентували План розвитку міської електромобільності до 2035 року.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Як розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, серед цілей Плану міської електромобільності – аби 100% рухомого складу електротранспорту Львова відповідало сучасним стандартам енергоефективності та доступності.

Як бажані для Львова визначено батарейні автобуси, тролейбуси та трамваї. Також йдеться про модернізацію всієї транспортної інфраструктури: оновлення ліній енергопостачання та тягових підстанцій, капремонт трамвайної колії та контактної мережі з використанням спецчастин з автоматичним регулюванням; добудова 17 ділянок тролейбусної та трамвайної мереж, модернізація та будівництво депо громадського транспорту, зарядні станції для електроавтобусів у депо та на кінцевих зупинках тощо.

Передбачається, що у центральній частині міста для підвезення товарів, поштових відправлень та надання інших послуг використовуватимуть електричні велосипеди та електричні автомобільні фургони. У Плані електромобільності – поступове переведення на електроенергію службових машин, зокрема, міських аварійних та допоміжних служб, служб контролю та правопорядку.

Також, відповідно до кращих європейських практик, Львів ставить за мету запровадити зони з низькими та нульовими викидами – як тільки це дозволить українське законодавство. А також – заохочення діяльності шерингової електромобільності та розвиток зарядної інфраструктури на комунальних земельних ділянках.

Концепцію електромобільності для Львова розробляли спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Документ має бути затверджений на пленарному засіданні сесії ради. Заходи, які не потребують бюджетного фінансування, можуть реалізовувати ще до затвердження цього Плану.

Нагадаємо, сьогодні у Львові стартував Всеукраїнський форум міської мобільності. 26-28 квітня експерти, представники влади, бізнесу та громадських організацій з України та з-за кордону обмінюються досвідом щодо розвитку та зміцнення сталої мобільності, знайомляться з найкращими практиками та складуть план для подальшої роботи.

За результатами форуму буде сформовано резолюцію із пропозиціями щодо внесення змін до законодавства, яку передадуть на розгляд у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Організатори заходу – департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради та проєкт «TUMIVolt – міська мобільність з відновлювальних джерел енергії» Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ), що фінансується Федеральним Міністерством економічної співпраці та розвитку. Співорганізатором події є ГО Vision Zero.

На вулиці Львова виїхав перший львівський електробус

Львівська міськрада планує придбати 100 електробусів

Перший український електробус курсує вулицями Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів