У Львові у відділеннях Укрпошти розпочали обмінювати старі лампи на енергозберігаючі

20:39 30 січня 2023 р.

Фото до новини

Від сьогодні обміняти лампочки можна лише у Львові. Згодом програма пошириться на міста та села Львівської області.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

В Україні почала діяти програма обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Жителі Львова можуть принести та обміняти лампочки в будь-якому відділенні «Укрпошти», яких у місті - 60.

«Від сьогодні у всі відділення Укрпошти Львова можна принести 5 справних ламп розжарювання та обміняти їх на 5 LED-ламп. Скористатись програмою зможуть усі жителі Львівщини, оскільки невдовзі обмін ламп буде доступний на всій території Львівської області», - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ініціатива належить Президентові України Володимиру Зеленському. Мета – зменшити дефіцит електроенергії в енергетичній системі. Перехід на LED-лампи скоротить споживання енергії на 7-10% у пікові моменти.

Програма працюватиме за таким алгоритмом: людина приносить 5 справних ламп розжарювання у відділення «Укрпошти», де обмінює їх на енергоощадні. Обмін відбуватиметься двома шляхами.

Перший – через реєстрацію в «Дії». На порталі стартував запис на бета-тест послуги «Обмін лампочок». У заяві треба заповнити інформацію про себе. Наразі форма реєстрації вже закрита, бо набралася максимальна кількість учасників, однак невдовзі запрацює повторна форма. Попередня реєстрація в «Дії» гарантує, що ви зможете обміняти свої старі лампочки, адже на вашу заяву готують резерв.

Другий – особисто прийти у відділення «Укрпошти». З собою варто мати паспорт, ідентифікаційний код та 5 ламп розжарювання. Обміняти лампочки можна лише раз. При цьому зробити це можна і за себе і за будь-якого члена сім’ї. Для цього зі собою обов’язково потрібно мати пакет вищезазначених документів на кожну людину.

Лампи розжарювання мають бути справними, після обміну їх утилізують.

Кожен зможе безплатно отримати 5 енергоощадних ламп на заміну старих: як це зробити

Чому рахунки за світло зросли, якщо електрики майже немає: роз'яснення Львівобленерго

НКРЕКП оштрафувала Львівобленерго

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів